2015. április 21.

A fotóim kétnaponta elévülnek,

de nem, többet nem csinálok, mutatom a hétvégi felvételeket.


A bársonyvirág már szinte bokrosodik, a szárzeller zelleresedik, bár a szára olyan csünt, hogy nem is értem, hogy bírja el ezt a sok levelet.
 

Az articsóka minden szeme kikelt, most van nyolc, meg a kertben öt (azt hittem, egy élte túl csak a telet), jövőre túltermelési válság lesz. Bár ezt még megelőzi a helyválság, növényenként 1 m2 az igénye, szóval hol is van ennyi üres helyem?


A paradicsom már a harmadik levélpárt hozza, a paprika viszont sehogy se akar fejlődni. A sóvirágot tűzdeltem a megüresedett balkonládába, majdnem harminc szál, ennyi virágból már a hegyre is jut.


A kertben virágzik az áttelelt borsmustár, hajt a levendula, sőt, az öt tavalyi telepítés is megmaradt, kivszett viszont az összes zsálya és még kérdéses, hogy az anyatő megmarad-e. Bimbós a medvehagyma és nagyon sok apró levele van, jövőre egy rengeteg lesz belőle. 

Elvirágzott a barackfa, virágzik az eper és a ribizli. Szépen megeredtek az átültetett rózsák, és tegnap felfedeztem az első csombort. Alig látszik ki a földből, de a levele már illatozik.
A talaj teteje száraz, eső nem esett a napokban, úgyhogy a felfogott esővízzel öntözgetem a borsót meg az új telepítéseket. 

3 megjegyzés:

aarkus írta...

Jaj, de sok szép kis növénygyerek!

florentine írta...

ja, ja, nőnek a gyerekek :-D

florentine írta...

és a gondoskodás jegyében fel is töltöttem az előbb szárzeller kölköket, hátha szebbek lesznek