2014. november 15.

Idén nagyon kegyes az időjárás,

a kertészek bőségesen kaptak időt a téliesítésre és a kert alakítására. Ez utóbbi nálunk a belakott kert miatt nem aktuális, de Juhmeli például hatalmas elánnal tervez, ültet és álmodozik. Én meg helyette mostanában kardigánt kötök :-)

A virághagymákról leszáradt a föld, dobozokban várják a tavaszt, és a sok kényes cserepes is a pincében van. Volt olyan ősz, hogy a korai fagyok előtt erre két nap volt.

A másodvetések jól sikerültek. Az édeskömény ahogy nő, szedem.


A sárgarépa méretesre nőtt, remélem, tárolható is lesz.


Gyönyörűen hajt az articsóka, ha áttelel, jövőre nem csak a virágát fogom csodálni.


És még napozni is lehet!

6 megjegyzés:

Jucus írta...

:o) Neked is van imádkozód?! :o)
Nagyon szép a répád és az édesköményed - ez utóbbival még nem próbálkoztam. Nem is tudom igazából, mire jó?

Nekem már csak a dáliát kéne felszednem - ez eléggé sürget - és a rózsákat felkupacolni. De sajnos most is esik...remélem, még lesz időm fagy előtt!

florentine írta...

Jucus, az édeskömény jó nyersen is salátának (mondjuk most répával), így érződik a jellegzetes ánizsos íze igazán vagy sütve. Padlizsánnal és lilahagymával sütöttem (aprítottam, fűszereztem és olívaolajjal locsoltam meg), majd ezt a sült zöldséget adtam a tésztához. Pennét főztem, és egy kis krémsajttal fogtam össze. Vagy sütöttem már magában egy kis vajjal meglocsolva, úgy is finom. Levesreceptet is láttam már, de nem próbáltam.

Juhmeli írta...

Micsoda különlegességed van! Én még nem kóstoltam, de szemezgettem már a vetőmagjával. Megdicsérlek és a répáidat is, nagyon jól teljesítetek. Én meg csak álmodozom, a veteményest is cserben hagytam, még őszi fokhagymát sem dugtam, lehet már nem is fogok, amennyi eső esett két napig...
Képzeld a mákom pont úgy járt, mint tavaly ősszel. elvetettem szépen, most időben, kikelt rendesen, a zsenge csíranövényeket meg jól beverte a sárba az eső. Alig maradt pár szál, gondolom azok az eső után keltek.:(
Jó kötögetést! Én meg tényleg leporolom a varrógépet. Már elővettem, de a pedálban megolvadt az ellenállás. Szereztem újat, csak elkészül végre a rókapárna Bálintnak. Kacinak meg a falvédő.

florentine írta...

Köszi Melus :-) Hát én csak ámulok, mi mindent csinálsz a kertben!

Juhmeli írta...

Spárga érdekel? Mert akkor tavasszal küldök. Esetleg verbéna? Vagy más?:)

florentine írta...

Melus, aranyos vagy, köszi! Leginkább a verbéna érdekel, de most ezzel a spárgával bogarat ültettél a fülembe. Írok e-mailt, már akartam úgyis.