2014. augusztus 26.

Mostanában leginkább csak

a pinterestet böngészem, és ötleteket gyűjtök a varráshoz. Elég nehéz ez az időszak, mert olyan projektetket kell találnom, amit már meg tudok valósítani, és szívesen is csinálom.


Próbálkoztam bébidínóval, négyet is varrtam, és még mindig sánta szegény. Azt hiszem, ezt a projektet elhalasztom pár hónappal, mert a vonalát lekövetni nem egyszerű. Az ötletet itt találtam, a baby dino sewing pattern szövetre kattintva nyitható meg a szabásmintája.

Tervben van egy varrógép takaró, de ez is elég nagy falatnak tűnik, mert én nem a téglalap alakút szeretném, hanem azt a típust, ami a varrógép mind a négy oldalát befedi. Az apró csíkokat már kiszabtam, szóval folyamatban van ez is, de elég sok tervezést és méricskélést igényel majd. Leírást itt találtam hozzá, és valami ilyesmit szeretnék

Megvalósíthatónak tűnik a telefontok is, ezzel a közbélés bevarrását is gyakorolhatnám. Találtam is hozzá egy remek útmutatót itt, és egy magyar nyelvűt itt

Szeretnék egy ceruzatartót, és valószínűleg ez lesz a következő projektem. Itt találtam egy remek leírást hozzá, bár én valószínűleg ennél egyszerűbben fogom megvalósítani. Ez pedig egy haladó változat, na majd ha nagy leszek. 

9 megjegyzés:

MrsYarnart írta...

már az uzsis táskáddal elültetted a bogarat :) ideje leporolni a varrógépem, mire elkezdődik az iskola, készen is lehetnék néhány darabbal :) csak nehéz választani, melyikkel is kezdjem!

florentine írta...

hajrá Éva, kíváncsian várom :-)

Rita írta...

Hajrá, varrás!

Köszi az ismét nagyon hasznos linkeket!

Jucus írta...

De szuper dolgokat tervezel! Azt a dínót még magamnak is el tudnám képzelni, nem beszélve a telefontokról - azt horgolni tervezek majd. Az a csíkos varrógép takaró csodaklassz! Hajrá, menni fog az Neked! Kíváncsian várom ám a varrottakat (is)! :o)

florentine írta...

Köszönöm Lányok!
:-D

Juhmeli írta...

Ó, nagyon jó tervek!

Már én is összegyűjtöttem az anyagokat és beavattam Kaci falvédőjéhez, de előtte Bálintnak akarok alvós-ölelős párnát varrni, meg marokállatot. Meg egy csomó dolgot. Talán, ha kezdődik az ovi, neki is állok. Addig fejben tervezgetek.

Majd várom a bemutatókat. Nagyon. Mint ahogy a csombort is. Jöhetne már, most jó idők járnak rájuk.:)

florentine írta...

Meli, jó tervek ezek is! Hozok csombort, ígérem, összeszedem magam. Itt szinte folyamatosan esik, és ennek elég csúfos következményei is vannak. Bár pl. a virágok élvezik, az igaz! Meg a csigák.

timtimi írta...

Örülök, hogy ebbe is belefogtál!!! Visszahozod az én kedvemet is a varráshoz.

florentine írta...

Timi, de jó, hogy itt vagy! A napokban sokszor eszembe jutottál, lenne mit tanulnom tőled!