2013. május 7.

Mindig akad valami apróság,

ami kevés egy bejegyzéshez. Mások ezt fellövik az fb-re, de nekem ez valamiért nem megy, úgyhogy inkább összeszedtem egy bejegyzésbe, mi jár mostanában a fejemben.


Fonalas
A tavaly nyári tapasztalatok alapján (tervem sok volt, időm alig) átgondoltam a nyári terveket. A május az elkezdett projektek (takaró, boleró, kardigán) hónapja lesz.

A nemcsipkés, színes kendők mostanában nagyon birizgálják a fantáziámat. Kettőt is kinéztem, de elkezdeni csak akkor fogom őket (nem tudok dönteni, melyikkel kezdjem), ha kevesebb befejezetlen köteményem lesz.

A fonalfalás egész jól megy. Az egyik készülő kendőhöz ugyan vettem alapszínt (4 gombóc), de tovább is adtam 4 gombóc fonalat, a Barkás találkozón pedig becseréltem párat (viszont itt is lett egy plusz gombóc fonalam). Apadnak a készleteim!

Régi és nagyon nem szerettem, úgyhogy a zöld zoknifonalas Holden kendőmet lebontottam. Van két gombóc Cinegém, abból viszont Holden lesz! Most látom, a párja a narancssárga Deligh volt, abból kötöttem a csíkos vállmelegítőt.

Nevetve olvastam Irenka Segítség! Horgolok! bejegyzését, aztán meg rácsodálkoztam a hozzászólásokra. Hát nem tudom, nálam mikor áll vissza az egyensúly!

Nem nevettem viszont KicsiKató bejegyzésén, nálam sem készült el mostanában semmi. Esténként kötögetek ugyan, de alig pár sort, úgyhogy a kész darabokra még várni kell. 

Kert
A gizgazokat olvastam a napokban, a veteményeskert címke éppen időszerű, a tervek, fogadalmak című bejegyzést mindenképpen ajánlom!

Régóta szerettem volna ilyen színes dézsát, és örömmel fedeztem fel az Otthonkán, hogy a Tescoban beszerezhető. A barátnőm hozott is nekem már másnap, most keresem a helyét. Egyes vélemények szerint, ami ilyen szép, az nem való a kertbe, szerintem meg igen :-)

6 megjegyzés:

aarkus írta...

A nemcsipkés, színes kendő tervek nagyon érdekelnének, két fonalam is van, aminek nem találok formát.

KicsiKató írta...

Hát sajnos, sorstárs... De tudod mit? Legyenek csak halomban május végére a kész projektjeink, addig még sok idő van!!!

florentine írta...

aarkus, igyekszem befejezni a futó projekteket, hogy végre hozhassam a kendőket is.

KicsiKató, így legyen!

Zsuzsa írta...

Pont tegnap este csapkodtam a homlokom, hogy minden fonalam szanaszét van...így még azt sem tudom mennyit kellene felszámolnom. A szép dézsát nem értem...még jóhogy kell egy (kettő-három...pénztárcától függően) ilyen a kertbe:-)

Paat írta...

Juszt is befejeztem legalább egy kis adagot a futó ügyekből anyák napjára. Szerintem a jó idő és a kinti munkák teszik, hogy alig akad időnk benn haladni, nem? A dézsáddal egyetértek. Ha tartogatjuk a szép tárgyakat, sosem lesz időnk örülni nekik! :)

florentine írta...

Zsuzsa, ha nagy a baj, szívesen kölcsönzök pár gombolyagot :-)

Paat, a kert most elsőbbséget élvez, az biztos.