2013. március 1.

Most jön az évnek az az időszaka,

amikor bármi frisset, nyerset hajlandó vagyok megenni, de a választék még nagyon kicsi.

A snidlinges-sonkás kelkáposzta saláta a tél végi kínálathoz igazodik, de a sok snidling nagyon feldobja! Kétkedve próbáltam ki a kelkáposztát salátának, ezt kompenzálandó, hónapokig (csak ezt) használtam mint salátaalap. Harapható és finom!


A zöldséges lepény lelkesedésem töretlen (a képen látható receptje itt olvasható), és a nagyon csokis kekszet keresve eszembe jutott, hogy a Mézesmadzagon is sok ilyen van. A böngészés eredménye: mégis ültetek mángoldot, de addig is van még bőven krumpli!

Idén télen nagyon finom krumplit sikerült bespájzolni (a kertben csak újkrumplinak való mennyiség terem), és az utóbbi időben kifejezetten keresem a krumplis ételeket. A Mézesmadzagon most a citromos-rozmaringos sült krumplin és a spanyol tortillán akadt meg a szemem. Rozmaringot évek óta nem ettem egy túlrozmaringozott brokkolkrémleves miatt, de most azt hiszem, adok neki egy újabb esélyt! A tortillába meg mehet bármi, ha nincs medvehagyma, meglátom, éppen mi lesz otthon.

És hogy ez a hónap se maradjon süti és édesség nélkül: a török joghurtos sütemény is hosszú ideje várja, hogy megsüssem, ehhez a hónaphoz nagyon jól passzolna.

Számtalan próba után mondom, igazán jó citromfagyit még nem sikerült találnom, most a Mézesmadzagon egy újabbra akadtam. Ha lesz egy kis napsütés, kipróbálom ezt is.

És a februárban kipróbáltak listája:

(20) Hasselback krumpli - finom, és készül még máskor is, az biztos!

(21) Kávés süti látványra nem lett nagy szám, mert a hűtéssel és a mázzal volt egy kis probléma, de az íze csodás! Kell sütnöm (egy) szépet is!

(22) A bíbor bársony nekem egy sima csokis kevert sütnek tűnik, szerintem az enyém kiszáradhatott, úgyhogy itt is van még mit behozni. Nigel Slater receptjét néztem ki, 20 dkg vaj, 20 dkg csoki, azt hiszem, nem mostanában sütöm meg :-)

3 megjegyzés:

Zsuzsa írta...

Ezek a zöldséges-húsos piték eszméletlen finomak! Minden receptes bejegyzésed igazolja, nagyon egyforma ízeket kedvelünk!

zazálea írta...

zöldséges pite kell:) én nem leveles tésztából készítem ,hanem sós linzertésztából, - szerűből.

a török joghurt az a görög joghurt? sztem igen, de ki tudja?

florentine írta...

Zsuzsa, ez egy azok közül,amit nem tudok megunni!

Rita, kezdetben én is, de ezzel is finom (és csak ki kell venni a hűtőből), úgyhogy mostanában hol ebből, hol abból. Azért egyszer próbáld ki levelesből is!

joghurt: igen, elméletileg magas zsírtartalmú natúr joghurt mindkettő (csak szerintem a törökök töröknek, a görögök görögnek hívják:-). én a sparos joghurtot csöpögtetem le, mindenben és mindig ezt használom.