2012. február 25.

Az első baktusom nagyon érdekesen

tekeredik, mondhatnám, csőkígyó baktus. Vagyis nekem sikerült az, amit Colette ki se mert írni, legyen csőkígyó is és baktus is, egyben.


Reménytelenül bepöndörödik, pedig körbehorgoltam, kimostam, blokkoltam. A kötés szorossága a baktus felénél már engedett, de mindkét fele egyformán tekeredik, így nem ezzel van összefüggésben, talán nagyobb tűt kellett volna választanom. A téltemetés megvolt, nagy hidegben kezdem el, most pedig itt a tavasz, a harisnyakötést alaposan begyakoroltam, a baktussal még terveim vannak, meg a kötéssel is, a tanulás/kísérletezés folytatódik, de most valami kisebb darabbal.





Minta
harisnyakötés kispálcával és pikóval körbehorgolva
Fonal: „Sensatione” Knitting yarn 
100% polyakril 1200m/400g,
: 3.5 kötőtű és 4.0 horgolótű
Súly: 118 g

10 megjegyzés:

Unknown írta...

400 dgk lett a baktus? :)))) Hűűűűha, jókora lehet. Nekem nagyon tetszik, de azt hiszem, jóval nagyobb tűt választottam volna hozzá.

florentine írta...

Nem, 118 g. A gombolyag volt 400 g-os:-)

Judit Eszter írta...

Szép lett, mégha tekeredik is.
Én már pár baktust visszabontottam ez okból, most pihentetem a témát.

florentine írta...

Én megtartom, hogy később lássam, mennyit fejlődtem:-DDD

Macus írta...

Az a baktus, amit én szoktam kötni, sima sorokból áll, így nem fordul be a széle. Amikor simakötésűt kötöttem, akkor néhány szem simát kötöttem a két szélén.

florentine írta...

Macus, az eszembe se jutott, hogy a széle sima legyen, pedig a mintakendőm is olyan!

Colette írta...

Fő a kreativitás:-) 40 dkg-s baktus, mókás darab lenne, nem?:-))) Én nem vagyok egy kötős guru, de a probléma valóban a szoros kötéssel is összefüggésben van. Jó megoldás, ha a szélén váltasz mintát, ehhez a fonalhoz a sima sorok nem lettek volna jók. Azért csodálkozom, hogy a horgolt szél sem javított rajta, nekem az eddig mindig megoldotta a gondjaimat:-) Gratulálok és köszönöm, hogy velünk űzted a telet!

arszi írta...

Nagyon szép lett !! én utólag sajnálom hogy egy két első darabokat elbontottam mert tényleg látnám fejlődtem e ?:) Nagyon tetszik ez a fonal hogy ilyen mintát ad ki mintha ezt számolgattad volna állandóan , hogy ilyen legyen :)

florentine írta...

Colette, a körbehorgolás nagyon sokat segített rajta. Ha kilapogatom, akkor szép. A képen a csúcsot tű nélkül fotóztam, szóval lehet, hogy még alakul.

arszi, ez nagyon kényelmes megoldás!

florentine írta...

ja, és 191 cm hosszú, szóval szép darab. én messze nem vagyok ilyen magas:-)