2016. január 20.

Tavaly csak néha néztem

a kötő- és horgolótűim felé, meg csak ha nagyon muszáj volt, de most újra kedvet kaptam a kötéshez és talán egy kis horgoláshoz is. Nagy dolgokat nem tervezek, viszont szívesen tanulok új technikát. 


A fair isle sapka dupla kezdéssel indul, Alpacából nagyon nehezen hoztam össze, nem is lett hibátlan, úgyhogy a következőhöz inkább megtanultam az ideiglenes kezdést. Tökéletes lett, csak aztán ott meg a színek nem működtek.

Ezt a technikát választottam, mert persze az ideiglenes kezdésnek is van egy csomó változata. A horgolótűm 1,5 számmal volt nagyobb, mint a kötőtűm, így könnyen fel tudtam szedni a láncszemeken keresztül a kezdő szemeket.


A napokban befejezem a csíkos takarót is. Marad némi Takaró fonal, de nem bánom, terveim vannak vele. Lehet például kesztyűt kötni belőle (közben elkészült a hiányzó ujja is és már hordja az unokaöcsém). És közben rájöttem, kesztyűt kötni jó, úgyhogy talán magamnak is köthetnék például a sokat hordott Scalene sálamhoz. A narancsosból alig maradt, de egy kesztyűt még éppen meg lehet csíkozni vele.

Ahama könyve segítségével kötöttem a kesztyűt, de a zongorakesztyűt fel is tette.

5 megjegyzés:

Alexa írta...

Nagyon szép ez a zöld és lila együtt. :) Èn eddig egyszer kötöttem több színnel, de nem lett ilyen szép, idén ez is felkerült a listára. :) Az ideiglenes kezdésnek utána szerettem volna nézni a napokban, pont jókor jött! :)

florentine írta...

Alexandra, ezt bizony gyakorolni kell... A sapkánál vannak könnyebb és nehezebb sorok, a fenyőfás egyenletesebb volt, könnyebben is ment. A kezdést meg csak ajánlani tudom, nagyon megkönnyítette a dolgomat.

aarkus írta...

A zöld-lila nálam is nagy szerelem, ez a két (a képen) fáradt-fakó árnyalat nagyon passzol!

MrsYarnart írta...

nagyon eltaláltad a sapka színét! a kesztyű is tetszik, ráadásul én is megvettem azt a könyvet. most már csak ihlet és egy kis idő kell... a videót köszi, nagyon hasznos. meg fogom tanulni.

florentine írta...

Mennyi kedves hozzászólás :-) Köszönöm szépen!