2014. január 7.

Az ünnepekre készülve

jobban beosztottam az időmet mint tavaly előtt, a karácsony előtti napokban el is készült minden.

Két nyeregsapkát horgoltam, de kép sajnos csak az egyikről készült. Horgolás közben azon gondolkoztam, miért is csak egyet horgoltam eddig, úgyhogy most két újabb van tervbe véve.


A lábszármelegítő csakis lila színben készülhetett, a maradék másfél gombócom el is fogyott. Többször fotóztam, de ez a szín mindig kifog rajtam. Másfél gombóc Felhő, 4.0-es tű és Alice Hyde Acorn mintája.


Meg valami szürke is kellett, ezzel vártam a legtovább, mert nem és nem akart jönni az ihlet. Aztán beugrott a Purl Soho egyik új nyakmelegítője és már csak a fonalat kellett beszerezni hozzá.

A minta teljes meglepetés volt, már kötés közben tudtam, kötni fogok még ilyen nyakmelegítőt! A bordázott rész simája a hátsó szálba öltve készül, és ettől az apróságtól jóval vastagabb, puhább és rugalmasabb lesz a textúrája mint a sima változaté. Nem egészen két gombóc Mosó masa és 4.5-ös tű.


6 megjegyzés:

Rita írta...

Szuper mind, nálam a nyeregsapka viszi a pálmát!

Jucus írta...

Mindegyik annyira szuper! A nyeregsapka, mert olyan vidám tarka színekkel készült; a lábszármelegítő, mert milyen jó lenne egy ilyesmi Diámnak is; a nyakmelegítő meg csúcs ötlet...ezt meg megköthetném magamnak:) Nagyon ügyi vagy, szépen kötsz!
(Olyan szép a mákom, ünnepek között olyan enyhe idő volt, hogy meg is kapáltam!:o))

florentine írta...

Fidike, Jucus, köszönöm!

Pont ma jártam a hegyen, az enyém is nagyon szép :-)

aarkus írta...

Bravó, te aztán jól kihasználtad az időt! Engem is a nyeregsapka vidámsága ejtett rabul, de a két kötemény is szépséges.

Zsuzsa írta...

A nyeregbavonat állat jó! Annyira szeretem amiket készítesz!!!

florentine írta...

Köszi Zsuzsa!