2011. október 21.

A fürdőszobai kiegészítőket

nagyon régóta nézegetem, most végre ez is sorra került. Szerintem szuper ajándék, a jól megválasztott szín egyénre szabhatóvá teszi és minden fürdőszobában jól mutat egy ilyen kiegészítő.


A Barka Vitorlás fonalából horgoltam, ami pamut, len és bambusz keveréke, szerkezetileg 20 szálból áll és a szálak kábelszerűen van feltekerve. A fonal erőteljes, karakteres megjelenésű, talán ezért, és a vastagsága miatt (70m/50g) az egyszerű minták nagyon szépen mutatnak belőle. Egy-egy gombolyag Ananász és Cukorborsó elég hozzá, az Ananász elfogyott, a Cukorborsóból maradt egy kevés. A pamacsot és a szappanbugyrot 6.0-os tűvel horgoltam, a sárga virághoz elég volt az 5.0-ös tű is.


A szappanbugyor a mobiltokhoz hasonlóan készült, de az oldala egyráhajtásos pálcákból áll, áthurkolt, így a pálcák nem egymás fölé, hanem egy-egy pálca közé kerülnek, ettől ilyen laza hatású. Az utolsó előtti sorba minden pálca közé két pálcát horgoltam egy-egy láncszemmel elválasztva, majd erre az utolsó sorban két-két kispálcát, minden ötödik fölé pedig 3 láncszemből álló pikót.


 

A szett legbájosabb darabja az arctisztító korong, aminek a hátuljára egy kis gyűrűt horgoltam. Két szemben lévő pálcára egy 10 szemből álló láncszemsort, majd erre egy sor kispálcát horgoltam.


A pamacs nemcsak hasznos, hanem nagyon jópofa kiegészítő is. Horgolni nagyon egyszerű, mindössze egy sorból áll, bár az jó hosszú. A technikáját ez a fényképes leírás nagyon jól szemlélteti. Az első kör után magasítás nélkül haladtam tovább úgy, hogy minden szembe két szemet horgoltam. Kicsit talán kevesebb is elég lett volna, de a zölddel körbehorgolva már ilyen dús lett. Az utolsó sort már inkább díszítésnek szántam, ott csak hébe-hóba szaporítottam.

6 megjegyzés:

DámaÉva írta...

Ez tényleg ötletes és praktikus:-)

florentine írta...

Éva, köszönöm!

Névtelen írta...

Nagyon jó ötlet, magam is nekiállok:)

Szilvi írta...

Pont ma kezdtem el egy ilyen pamacsot Vitorlásból. :)

mirkka írta...

Nagyon szépek!

Otthon Művek írta...

Nagyon jó ajándékötlet, és szépen megcsináltad!